Paradokslied

Het Paradokslied is hét lied van onze vereniging, een lied dat ons allen verbindt, TG en BMT, man en vrouw, Beauty en Beast, wij allen kunnen dit lied uit volle borst meezingen. Het lied is dan ook geschreven als vertegenwoordiging van onze vereniging en haar leden. Echter kan het gebeuren dat eenieder die het zingt, gepakt wordt door de intrigerende en soms paradoxale tekst van het lied. Daarom enige toelichting:

Het eerste couplet benadrukt onze studies, en het feit dat onze studenten in alle opzichten perfect zijn. Het bloed wat in dit couplet genoemd wordt is niet alleen het bloed wat door onze eigen aderen vloeit, maar staat ook symbool voor het feit dat onze studenten het bloed zijn dat het Enschedees studentenleven in stand houdt. Overal vind je BMT en TG’ers terug in het studentenleven, of het nu in commissies, besturen of gewoon in de uitgaansgelegenheden is. Alles houden wij levend.

Het tweede couplet staat voor de multidisciplinariteit die wij hebben. Deze multidisciplinairiteit zorgt ervoor dat wij met slimme, vernieuwende oplossingen komen voor medische problemen. In dit couplet is ook een kleine woordgrap verborgen, het verband en de polimeer die in dit couplet genoemd worden kunnen beide dubbelzinnig opgevat worden.

Het derde couplet spreekt voor zich. De verenigingskamer van onze mooie club is de plek om even tot rust te komen en je medestudenten beter te leren kennen. 

Het slotcouplet is een ode aan alles wat mooi is. De goede sfeer binnen onze vereniging, de mooiste kleur uit het zichtbare spectrum, het lekkerste pils, gebrouwen in onze eigen stad, slechte zangkwaliteiten, de esculaap, en natuurlijk de mooiste vereniging van heel Enschede (en daarbuiten)!

Met dit in het achterhoofd kan eenieder het lied uit volle borst meezingen, op de melodie van Milord, Edith Piaf 
http://www.youtube.com/watch?v=-QL3YRhN-YM&feature=fvst

TG en BMT,
Daar red je levens mee.
Paradoks, de nummer 1 van Enschede!
Kijk maar goed hoe het moet,
Wij doen het altijd goed,
Want perfectie zit nu eenmaal in HET bloed!

Techniek gaat hand in hand,
Ook met een medische kant.
Mede daardoor zijn wij uniek in Nederland.
Vernieuwend keer op keer,
Uitmuntend telkens weer,
Zo zien wij het verband en ook de poli meer.

Is het nog veel te vroeg?
Kom je brak uit de kroeg?
In de PK is altijd koffie genoeg.
Heb je een flinke trek,
Of zin in een gesprek?
Dan is de PK de allerbeste plek!

Altijd een goed humeur,
Want groen is onze kleur.
Een flesje Grolsch is ieders beste adviseur!
Het eind van dit gezang,
Een proost op onze slang,
Op Paradoks! Prominent nog vele jaren lang!

Onze sponsoren