Online systemen

Als student moet je actief zelf informatie opzoeken en bepaalde online handelingen uitvoeren. Dat gebeurt vaak niet meer automatisch! Ook de is de UT groot dus kan het lastig zijn om op de goede website terecht te komen. Daarom hebben wij de belangrijkste systemen hieronder op een rijtje gezet. Tip: veel kan je in één keer regelen via www.utwente.nl/lisa/eerstejaars.

Osiris 

osiris.utwente.nl/student

Op Osiris schrijf je je in voor modules, dit moet dus vóór elke volgende module. Verder vind je hier cijfers, studievoortgang en informatie over kwartielen en vakken waarvoor je je in kan schrijven. Met vragen over Osiris of Canvas kan je terecht bij Student Services: www.utwente.nl/nl/student-services.

Canvas

Website: canvas.utwente.nl

De Online Leeromgeving van de UT. Hier komt al het studeermateriaal op, denk aan collegeslides, oefententamens, opdrachten etc. Deze portal zul je dagelijks nodig hebben.

Roosters

Website: rooster.utwente.nl

Je roosters kan je vinden op de roostersite van de UT. Je kan ook kiezen welke roosters je koppelt aan bijvoorbeeld een Google Calendar (dit kan niet via de mobiele site). Practica en colleges kunnen nog wel eens van tijd/locatie veranderen, hou ook deze dus in de gaten.

Webmail

Website: googleapps.utwente.nl

Controleer je studentenmail regelmatig, want hier wordt nuttige informatie vanuit de opleiding naartoe gestuurd. Ook kan je hier de studentmailadressen van alle andere studenten vinden. Het is wellicht handig om dit mailadres alles door te laten sturen naar je normale mail of anders binnen te laten komen op je telefoon.

Bibliotheek en ICT

Website: www.utwente.nl/nl/lisa

Hier vind je de onder andere universiteitsbibliotheek, FindUT (een zoekmachine voor wetenschappelijke artikelen), handleidingen over Eduroam en VPN-verbindingen. VPN kan je gebruiken om ook buiten de universiteit op Eduroam te kunnen.

Notebook Service Center

Website: nsc.utwente.nl

Op de site van het NSC kan je informatie vinden over je laptop als je die vanuit de UT hebt gekocht. Ook kan je hier veel handige software gratis downloaden, waaronder software die je nodig hebt voor bijvoorbeeld practica.

Student Portal

my.utwente.nl

Dit is een verzamelplaats voor alle UT-gerelateerde internetapplicaties. Sommigen zweren bij deze site, andere gruwelen ervan. Probeer het gewoon een keertje uit om je eigen mening te vormen.

U-Today

www.utoday.nl

Op de website van U-Today kun je allerlei lokaal nieuws vinden dat te maken heeft met de universiteit, of landelijk nieuws wat mogelijk van invloed is op ons als studenten.(een zoekmachine voor wetenschappelijke artikelen)

Onze sponsoren