Studievereniging voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde

Voor de aankomend student

Beste aankomend student,

Welkom bij studievereniging Paradoks: dé vereniging voor alle Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde studenten!

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar informatie over de start van het collegejaar, de (opleidings) Kick-In, of misschien ben je opzoek naar informatie voor het bestellen van je boeken. Hieronder staat alles in het kort uitgelegd per onderwerp, mocht je hierna toch nog vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar bestuur@paradoks.utwente.nl.

 Kick-In

De Kick-In is de introductieperiode voor alle aankomende studenten van de Universiteit Twente. In negen geweldige dagen word jij bekend gemaakt met het studentenleven dat je tegemoet gaat. Je maakt je eerste vrienden, je leert de Universiteit Twente kennen en wordt wegwijs op de campus en in de stad Enschede.

Hoe werkt het?

Op de eerste dag van de Kick-In wordt iedereen ingedeeld in een doegroep van ongeveer 10 personen. Je mede-doegroepgenoten zijn aankomende studenten die ook Biomedische Technologie of Technische Geneeskunde gaan studeren. Je trekt de hele Kick-In op met deze groep mensen waarbij je elkaar goed leert kennen, wat vaak al een paar goede vriendschappen tot gevolg heeft! De doegroepen worden begeleid door twee (of meerdere) studenten die jullie wegwijs maken in het studentenleven.

Het is erg belangrijk dat je er vanaf het begin bij bent, iedereen is dan nog nieuw. Op die manier leer je het gemakkelijkst nieuwe mensen kennen! Geen paniek wanneer je toch de eerste dag gemist hebt, op www.kick-in.nl vind je alle informatie en staat ook aangegeven hoe je alsnog aan kunt haken.

Naast het algemene Kick-In programma zijn er nog een aantal dagen gereserveerd voor de opleidingskick-in. Tijdens dit deel van de Kick-In volgen alle studierichtingen een apart programma. Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde gaan gezamenlijk drie dagen op kamp. Erg leuk, want hier leer je iedereen van je opleiding kennen!

Wanneer is het?

De Kick-In 2018 zal plaatsvinden van woensdag 22 augustus tot en met donderdag 30 augustus 2018. Je kan je inschrijven voor de Kick-In vanaf 1 juni.

Hoe schrijf ik me in?

Als het goed is krijg je ruim van tevoren een brief waarmee je je voor de Kick-In kunt aanmelden. Daarnaast is het mogelijk om je op de eerste dag van de Kick-In op het Universiteitsterrein aan te melden. Het scheelt veel wachttijd als je je vooraf al online hebt aangemeld. Dit kun je doen via de link: idb.kick-in.utwente.nl waar je inlogt met je studentnummer/wachtwoord combinatie (de s hoort bij het nummer!)
Als je niet met het algemene programma van de Kick-In mee doet, maar wél mee wilt met de opleidingsintroductie, stuur dan een e-mail naar de Paradoks Kick-In Commissie: pkic2018@paradoks.utwente.nl. Dan krijg je van de commissie meer informatie over de na-registratie.

Boeken

De boeken worden verzorgd door ons, studievereniging Paradoks. Je hoeft hier zelf niks voor te regelen. Wij bestellen voor iedereen die zich voor de opleiding BMT of TG heeft inschreven alle benodigde boeken. Verdere informatie over de locatie en de tijden van deze boekenverkoop, zullen later op deze site bekend gemaakt worden/tijdens de Kick-In toegelicht.

De boeken zijn uiteraard niet gratis; het boekenpakket voor TG zal ongeveer € 900,00 kosten en voor BMT ongeveer € 550,00. (Let op: dit is geen exacte prijs, dit is slechts een schatting). Betaling geschied per PIN, zorg dus dat er genoeg geld op je rekening staat.

Let op: Veel studentenrekeningen (met name ABN AMRO) hebben een limiet tot €500,-. Zorg dus dat je dit op tijd met je bank regelt, of een andere pinpas meeneemt.

Kluisjes

Tijdens je bachelor kun je gebruik maken van een kluisje. Wanneer je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken kun je hiervoor een sleutel ophalen. Tijd en locatie worden nog bekend gemaakt. Je moet hiervoor € 30,- borg contant meenemen. Een kluisje is erg handig om bijvoorbeeld boeken in te bewaren, zodat je die niet steeds van huis mee hoeft te nemen.  

Fotomoment

Tijdens de boekenverkoop ga je je inschrijven bij studievereniging Paradoks. Aangezien we een foto nodig hebben voor onze interne administratie, zullen we deze bij de inschrijving maken.

Wat doen wij nog meer?

Je hebt als het goed is nu een indruk kunnen krijgen van wat er allemaal aan het begin van het studiejaar gaat gebeuren bij onze vereniging, maar natuurlijk doen wij ook nog meer dan alleen het begin van het jaar voor jou regelen.

Paradokskamer

Wij hebben een eigen ruimte in de kelder van het gebouw “De Horst”. Dit is het gebouw waar jullie voornamelijk college zullen hebben, dus ideaal dichtbij! Deze ruimte staat bekend als de Paradokskamer, of kortweg de PK. Hier kun je gezellig met je medestudenten zitten in de pauze en genieten van een gratis kop koffie of thee. Ook zitten hier altijd mensen van het bestuur voor je klaar om vragen of opmerkingen te behandelen.

 

Onderwijs

Een studievereniging is erg actief op het gebied van onderwijs. Wij verzorgen onder andere de benodigde studieboeken voor je volledige studie met een goede korting. Daarnaast kun je met vragen/opmerkingen en klachten bij ons terecht. Wij zorgen er dan voor dat deze worden behandeld bij de staf van de opleiding. Verder organiseren we ook studiegerelateerde activiteiten zoals excursies, lezingen en een symposium.

Gezelligheid

Naast al deze serieuze zaken zijn we ook een vereniging waar je voor veel leuke dingen bij terecht kunt. Wij hebben vele kleine activiteiten, zoals: een potje poolen, paintballen tegen een andere vereniging, een scavengerhunt door heel Nederland en nog veel meer. We organiseren ook nog grotere activiteiten. Hierbij kun je denken aan een reis naar een stad in Europa, een weekendje zeilen op de Friese meren of een weekend skiën in de Alpen. Iedere donderdagmiddag is er vanaf half 4 een borrel in de borrelruimte die we delen met een andere studievereniging waar je een drankje kunt doen voor leuke prijzen (bier en fris 50 cent!). Het mooie aan al deze activiteiten is dat het allemaal heel vrijblijvend is. Als je lid wordt van Paradoks, kun je helemaal zelf kiezen of je aan deze dingen mee wilt doen. Het is natuurlijk een aanrader om zoveel mogelijk leuke dingen mee te pakken!

Activisme

Wil jij naast al het harde studeren en het meedoen aan al die activiteiten ook wel zelf iets organiseren? Dan kun je bij ons terecht! Alle activiteiten die hierboven staan genoemd, worden georganiseerd door commissies die volledig bestaan uit studenten van onze vereniging. Jij kunt hier dus ook je steentje aan bijdragen door lid te worden van zo’n commissie. Meer informatie kun je hierover krijgen bij de commissiemarkt die aan het begin van het jaar wordt georganiseerd.

 

We weten dat bovenstaande stuk een hele lap tekst is met veel informatie, maar maak je niet al te druk als je dingen niet begrijpt. Dit komt vaak vanzelf. Mocht je nu toch nog graag iets willen weten, mail dan naar bestuur@paradoks.utwente.nl. Tot ziens bij de Kick-In en in de PK!