Studievereniging voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde

Excursie Inreda Diabetic

Als vervolg op de lunchlezing van 4 oktober biedt KIVI ons de mogelijkheid om op excursie mee te gaan naar Inreda Diabetic in Goor:

Inreda Diabetic in Goor, opgericht door Robin Koops, zelf diabetes patiënt, biedt ons de unieke gelegenheid om in de keuken te komen kijken van dit high tech biomedische bedrijf. Iedereen die bekend is met diabetes weet hoe lastig het is; op commando een rustig plekje zoeken, bloed prikken, glucosewaarde meten, dosering bepalen en instellen en vervolgens insuline of glucagon bij jezelf injecteren. Robin Koops wilde niets liever dan dat dit allemaal niet meer nodig is, daarom ontwikkelde hij een kunstmatige alvleesklier die alle bovengenoemde taken volautomatisch overneemt. Hiermee werd hij o.a. Ondernemer van het jaar en won hij de Herman Wijffels Prijs.

Het apparaat dat hij ontwikkelde neemt non-stop alle functies van de alvleesklier over. Met behulp van twee sensoren worden continue de bloedwaarden in het lichaam gemeten. In het kastje zijn reservoirs opgenomen met insuline en glucagon, waarmee de bloedsuikerwaarden van het lichaam in balans gehouden kunnen worden. Omdat de kunstmatige alvleesklier een medisch hulpmiddel is, moet de bruikbaarheid en de betrouwbaarheid uitvoerig worden getest. Alvorens daarmee te kunnen beginnen dient eerst de productie gecertificeerd te zijn. Dit ISO-certificaat is recentelijk door Inreda behaald.

Je kunt je inschrijven via deze link: 
https://www.kivi.nl/afdelingen/regio-oost/activiteiten/activiteit/excursie-naar-inreda-diabetic-in-g...

Iedereen gaat met eigen vervoer heen, maar schrijf je ook hier in want dan worden je reiskosten vergoed.