Lunchlezing Inreda Diabetic BV

De ToeCo organiseert 4 oktober weer een lunchlezing!

In Nederland hebben ongeveer 100.000 kinderen en volwassenen diabetes type 1.  Om deze slopende ziekte onder controle te houden moeten patiënten meerdere keren per dag hun bloedsuiker meten, koolhydraten tellen en insuline berekenen en spuiten. Het Twentse bedrijf Inreda Diabetic werkt als een van de weinigen aan een kunstmatige alvleesklier met een ‘multihormone closed loop’ systeem. Dit betekend dat dit apparaat reageert op de situatie in je lichaam. Patiënten hoeven daarom geen gegevens meer in te voeren en kunnen gaan sporten, eten en uitgaan wanneer zij maar willen. Het bedrijf verwacht deze kunstalvleesklier in 2018 in Nederland op de markt te brengen.

Robin Koops, technisch directeur van Inreda Diabetic, zal hier tijdens een lunchlezing alles over vertellen.

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een nieuwe medische technologie en waar Inreda Diabetic nu staat met haar ontwikkelingen? Schrijf je dan snel in op de Paradoks site (dan ligt er 4 oktober een heerlijk Subway broodje voor jou klaar).