Studievereniging voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde

Deze maand

Ouderdag TG

2018-06-01 09:00:00

Vragen jouw ouders je ook altijd hoe het gaat met de studie? Zijn ze benieuwd hoe het ECTM er uit ziet, waar je college hebt en welke practica er zijn? De ouderdag wordt weer georganiseerd waarbij ze een dagje kunnen meelopen met een paar colleges, een practicum, een rondleiding over de campus, een praatje van een alumni en we zullen de dag afsluiten met een borrel in Beneden Peil tot 6 uur. Informatie over hoe je je kunt inschrijven volgt nog. We verwachten dat de kaartjes 6-7 euro per stuk zijn en de inloop is vanaf 9 uur. Je hoeft niet zelf eten mee te nemen, de dag is voorzien van koffie, lunch & borrel. De ouderdag voor BMT is op 25 mei en die van TG op 1 juni. Hopelijk zien we jou en je ouders dan!

Zit je nou niet in het eerste jaar, maar vind je het wel leuk om te helpen op een of beide dagen, we zoeken nog activisten. Na het symposium zal er een formulier in de pk hangen waarmee je je kan inschrijven tot 7 mei. Alle hulp is welkom!

lees meer

Airsoft Activiteit

2018-06-03 00:00:00

Heb jij ook zoveel frustraties en opgekropte woede door het harde studeren? Wil je hier wat aan doen zonder dat je mensen te veel pijn doet? Of wil je gewoon je Call of Duty skills laten zien? Dan is de volgende activiteit echt wat voor jou! Na het succes van het rellen met de ME, heeft de AgresCie namelijk zowaar het idee om een tweede activiteit neer te zetten dit jaar! Op zondag 3 juni gaan we Airsoften (zonder de ME). Waarschijnlijk ken je het al wel, maar mocht dat niet zo zijn dan zal ik nu nog even kort uitleggen wat het is. Airsoft is een veldslagsimulatiesport waarbij twee teams, in het bezit van replica’s van bestaande wapens, het tegen elkaar opnemen om missies te volbrengen (een soort paintballen, maar dan beter). De snelheid van de kogels ligt hoger en het tactisch element binnen het spel is veel meer aanwezig. Het belooft dus een dag vol adrenaline, tactiek en spanning te worden. Lijkt het jou ook geweldig om al je woede te uiten op je eigen studiegenootjes? Heb jij die ene projectgroep die het wel verdient om neergeschoten te worden? Schrijf je dan snel in!
We gaan op zondag omdat we naar Arnhem moeten afreizen (gaan met het OV vanaf Enschede centraal) en het een hele dag duurt. Er zal ook avondeten worden gefaciliteerd (mits voldoende mensen), dus hier hoef je niet aan te denken. Nu denk je misschien nog: “Airsoften, dat is toch moeilijk duur?”. Dat klopt inderdaad, maar we hebben een goeie deal kunnen sluiten. Dit hele dagje is mogelijk voor maar 45 euro p.p. inclusief kogels!
Zorg er dus voor dat ook jij dit collegejaar knallend afsluit, en schrijf je nu in!


lees meer

Outdoor airsoften in Arnhem

2018-06-03 14:00:00

Heb jij ook zoveel frustraties en opgekropte woede door het harde studeren? Wil je hier wat aan doen zonder dat je mensen te veel pijn doet? Of wil je gewoon je Call of Duty skills laten zien? Dan heeft de Agrescie de activiteit voor jou. De AgresCie organiseert op 3 juni een airsoft evenement waar jij al je agressie kwijt kunt. Airsoft is een veldslagsimulatiesport waarbij twee teams, in het bezit van replica’s van bestaande wapens, het tegen elkaar opnemen om missies te volbrengen (een soort paintballen, maar dan beter). Lijkt het jou ook geweldig om al je woede te uiten op je eigen studiegenootjes? Heb jij die ene projectgroep die het wel verdient om neergeschoten te worden? Schrijf je dan snel in!

lees meer

Twisterpauze

2018-06-04 12:30:00

A.s. maandag in de lunchpauze organiseert de A.C.T.I.E. een heuse twisterpauze in de PK! Kom tijdens je lunch genieten van mensen die twister spelen of geloof er zelf aan en laat zien hoe lenig je bent!

Tot dan!

lees meer

ISCOMS 2018

2018-06-05 07:00:00

Dear members,

 On Tuesday, the 5th of June, the ToeCo organizes an excursion to ISCOM, a (bio)medical congress where research is presented and exchanged.

 The International Student Congress of (bio)Medical Sciences, ISCOM, is one of the world’s largest student congresses. The whole congress lasts 3 days, but we are going June 5, the day where you’ll experience the most! You will be able to listen to students who come to present their research, but there are lectures and workshops as well.

On June 5 there are two lectures, a poster session, a workshop and a presentation. The lectures are about research on immune therapy in cancer treatment  (Prof. Ugur Sahin MD PhD) and on neurology, genetics and paediatrics (Clara van Karnebeek, MD PhD).

 Transport will be arranged, there won’t(!) be any costs for this.

 If you would like to come to this fantastic congress, subscribe now!

lees meer

Escaperoom

2018-06-06 10:30:00

Altijd al een keer een escape room willen doen, maar nooit de kans gehad omdat je met je neus in de boeken zat of er geen geld voor had? Dan is er nu goed nieuws!

Woensdag 6 juni brengt bRAXIS de escape room naar Beneden Peil. Van 10:30 tot 17:00 kun je samen met 3 vrienden even ontsnappen uit de collegezalen om vervolgens weer opgesloten te worden in je favoriete plek op de universiteit.

Schrijf je dus snel in op de intekenlijst bij de PK en kom lekker puzzelen.

Als we maar ontsnappen…

De bRACTIE

lees meer

Paradoks/Stress feest: Komt een student bij de dokter!

2018-06-06 22:00:00

Op woensdag 6 juni gaat het dak eraf in ‘t bölke! Stress en s.v. Paradoks steken de koppen bij elkaar voor een episch feestje. ‘t Bölke zal geheel worden omgebouwd tot een heus dokterspraktijk voor studenten. Kom dus in je schitterendste studentenoutfit of voel je vooral prominent genoeg om als dokter te gaan. Laten we er samen heel wat mooie spreekuurtje van maken, tot 6 juni!
Heel veel liefs,
PartyCie en Omissis Iocis

lees meer

Bierbingo

2018-06-07 15:30:00

Wegens het grote succes van vorige jaar zal op 7 juni de A.C.T.I.E. de donderdagmiddagborrel tijdelijk overnemen voor de speciale BierBingo! Dit jaar hebben wij nog gekkere prijzen, nog leukere verrassingen en kun jij natuurlijk ook in de prijzen vallen. Bij elk drankje dat je koopt zul je een lootje krijgen waardoor jij automatisch kans maakt op deze prijzen.

Dus komt allen op deze donderdag 7 juni naar de borrel en laat jouw geluk zijn werk doen!

lees meer

KIVI Innovation Drinks

2018-06-07 16:30:00

On the 7th of Juni there will be a brand new edition of the KIVI Innovation Drinks Twente in the Grand Café! This edition will start with two inspiring presentations about High-Tech Magnets and will conclude with an informal networking drink in the Grand Café.

The first presentation will be given by Rob Tijssen, University Medical Center Utrecht, Department of Radiotherapy. His current work involves: development of 4D-MRI methods, setting up QA protocols for MRI-sim and MR-Linac, and the introduction of a new dose algorithm for treatment planning.

The second presentation will be given by Peter Christianen, professor at the High Field Magnet Laboratory (HFML) in Nijmegen. He is a Professor of Soft Condensed Matter and Nanomaterials in High Magnetic Fields and is also the Director of Education for the Institute of Mathematics, Physics & Astronomy at Radboud University.

Would you like to broaden your professional network or are you curious about High-Tech Magnets? Get in touch, share your thoughts and broaden your network at the KIVI Innovation Drinks Twente!

There will be free drinks and there is no entrance fee.

You can sign up at: https://www.kivi.nl/afdelingen/kivi-students-twente/activiteiten/activiteit/kivi-innovation-drinks-twente-12

lees meer

Zeilweekend

2018-06-08 17:00:00

Beste zeevaarders,

Ook dit jaar zet de Zeilcie weer een uitzonderlijk zeilweekend neer!
Zeiler of niet-zeilers, voor iedereen is inschrijven mogelijk!
Dit jaar vertrekken we rond het middaguur van vrijdag 8 juni naar Sneek, waar we tot 10 juni de wateren gaan bevaren. Rond een uur of 6 verwachten we weer terug te zijn in Enschede.
De prijs van dit weekend gaat rond de 50 euro bedragen, inclusief boot, eten en slaapplek.
Lekker kamperen, lekker skir!
Schrijf je in & mis niks!

Zeilcommissie 2018
P.S. Als je niet kunt zeilen is dit geen probleem, je moet alleen wel hard kunnen zwemmen.
P.P.S. Als je je hebt ingeschreven kan je je niet meer uitschrijven

lees meer

Excursie Gronau Prostaatcentrum

2018-06-11 07:50:00

Op maandag 11 juni is het weer zover! De ToeCo organiseert weer een excursie met het Prostaatcentrum in Gronau.

Het programma begint om 8.30 in Gronau en daar krijgen we een rondleiding door het centrum en kunnen we real-life meekijken met een operatie met de Da Vinci Robot en vragen stellen aan de chirurg. Ook kunnen jullie zelf ervaren hoe het is om met de Da Vinci Robot te werken!

Wees er snel bij, want er zijn maar 15 plekken beschikbaar! We verzamelen om 7.50 op het Centraal Station Enschede, wees op tijd, want de trein wacht niet.

lees meer

Indesign Cursus

2018-06-11 19:00:00

Heb jij altijd al willen leren indesignen en net zulke mooie posters maken als op de afbeelding dan is dit je kans !!

Wij van de Parallaks commissie organiseren een indesigncursus die wordt gegeven op maandag avond 11 juni van 19:00 – 22:00. Op deze avond zul je eerst een korte introductie krijgen over wat indesignen is en hoe het programma werkt waarmee wij werken. Hierna zal er ook tijd zijn om zelf aan de slag te gaan.
Tijdens deze avond zullen er genoeg mensen aanwezig zijn die je kunnen helpen met je vragen mocht je er niet uit komen.

Er zijn echter een beperkt aantal plekken dus schrijf je snel in !! En wie weet zien we jou dan binnenkort als nieuw commissielid bij de Parallaks.
(PS je mag je ook in schrijven als je geen lid wil worden hoor :p)

Groetjes de Parallaks commissie

lees meer

Studeeravond math D1

2018-06-13 19:30:00

Op woensdag 13 juni van 19.30-21.30 uur zal er weer een studeeravond plaatsvinden voor BMT jaar 1. Het zal gaan om het vak Math D1. In module 4 is dat het struikelvak en deze avond zal wederom begeleid worden door 3 studentassistenten. 
Werk deze avond aan je oefententamen of studeer voor het tentamen en stel je vragen!

Vergeet je niet in te schrijven er zijn maximaal 46 plaatsen!

lees meer

Inschrijven Parallaks editie 3

2018-06-13 23:46:00

Wil je de prachtige nieuwe editie van de parallaks ook op je dooie gemakje lezen op papier ipv op de computer? En wil je ook graag je hoogstpersoonlijk eigen parallaks die je thuis boven je bed kan hangen? 

Bestel dan nu je eigen parallaks editie 3 die je op kan halen in de PK, helemaal gratissssss! 

lees meer

BESTEL: Paradoks slippers!

2018-06-15 13:00:00

Zweet jij met dit warme weer ook zo je schoenen uit? Ben je het zat om elke keer je voeten te horen soppen, laat staan te ruiken? Bestel dan nu de giga geweldige Paradoks slippers!

Te bestellen in maat M (36-39) of maat L (40-44) voor een prijs van €3,00 tot €4,73, afhankelijk van hoeveel paar er worden verkocht.
De slippers zijn te bestellen tot 15-06-2018, dus bestel snel!

lees meer

Lunchlezing Techmed Centre

2018-06-18 12:30:00

Op 18 juni geeft Remke Burie, directeur van het TechMed Centre, een lunchlezing. Vanaf 1 januari 2018 is het nieuwe Technisch Medisch Centrum van start gegaan. Het TechMed richt zich op het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde technologie. In dit kader zijn de opleidingen TG, BMT en GZW samengebracht met de onderzoeksgroepen van het voormalige MIRA instituut en alle faciliteiten onder 1 virtueel dak, en vanaf 2019 zelfs grotendeels echt onder 1 dak in de nieuwe Technohal. Wil jij meer weten over het nieuwe TechMed Centre, aan welke toekomstplannen er wordt gewerkt, en wat dit voor jou kan betekenen? Kom dan naar de lunchlezing!

De lunchlezing wordt gehouden op maandag 18 juni en er zal natuurlijk een gratis lunch zijn voor de aanwezigen!

lees meer

Kinderboerderij + BBQ + Kampvuuravond

2018-06-19 15:30:00

Op dinsdag 19 juni heeft de A.C.T.I.E. een meerdelige activiteit voor jullie klaar staan! Om 15:30 zullen wij ons naar de kinderboerderij begeven om eens even lekker alle stress weg te knuffelen met alle mooie, leuke, schattige diertjes die daar lopen. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven en kan je vrij bij aansluiten.

Hierna zullen wij terug richting de campus gaan om met zijn allen te gaan BBQ’en bij de kampvuurplek. Hierbij aansluiten kan natuurlijk ook gewoon! De kosten zullen 3 euro bedragen (geef het aan in de opmerkingen als je vegetarisch bent).

Na deze heerlijke BBQ zullen we het vuur aansteken en met zijn allen de Kampvuuravond 2.0 in gaan luiden. De A.C.T.I.E. regelt wat snacks etc, maar neem verder je eigen bier/drank/fris mee(En natuurlijk al je afval hout/banken/troep voor op het vuur). De kosten hiervoor zullen 2 euro bedragen.

Wanneer je voor één van de twee betaalde activiteiten niet mee wilt doen zet dit dan in de opmerkingen en dan betaal je alleen voor de activiteit waar je wel aan mee wilt doen.

Dus sleep al je vrienden mee en kom mee knuffelen met diertjes, BBQ’en en een vuurtje maken.

lees meer

Paraglijden

2018-06-26 15:30:00

Op 26 juni komt de A.C.T.I.E. met een verfrissende activiteit met borrel. De winter is al lang achter de rug en moedertje natuur laat haar warme kant weer zien. Hoog tijd voor een waterborrel dus! Vanaf 15:30 zullen de zwembadjes, waterpistolen en een groot waterspel klaar staan. Ook zal de mobiele tap naar buiten gehaald worden zodat je kan genieten van een goudgele rakker of een ander lekker drankje.

Er zal namens de A.C.T.I.E. een gratis fust zijn!!!
Dus komt allen dinsdag 26 juni naar de achterhorst om lekker af te koelen en lekker te chillen bij de borrel.

lees meer

Studeeravond Mechanica TG

2018-06-27 19:30:00

Op 27 juni organiseert de EducaCie een studeeravond voor het vak Mechanica van TG Module 8. Op deze avond kunnen jullie samen studeren voor jullie tentamen van het vak Mechanica + Spierdynamica. Ook zullen er twee studentassistenten aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. 

De avond is voorzien van 2 studentassistenten, het kan zijn dat je even moet wachten voordat je vraag beantwoord wordt. Kom dus met je medestudenten en overleg ook met elkaar!

Inschrijven is verplicht als je wilt komen! Vol = vol! 

lees meer

Hacking Health 2018

2018-06-29 09:00:00

Zie jij jezelf al werken in het ziekenhuis, bij een kennisinstituut, als consultent of ZZP-er? Het maakt niet uit waar je terecht komt, als toekomstige expert in de medische technologie bepaal jij in welke projecten je je tijd en energie gaat steken. Het is dan wel zo handig dat je kunt beoordelen welke innovaties potentie hebben om de markt te bereiken.  

Daarom dagen we je uit om mee te doen aan Hacking Health!

In een team van TG, BMT en GZW studenten bouw je een businesscase en pitch je jullie oplossing voor een actuele medisch-technische uitdaging. Inschrijving via https://www.utwente.nl/nl/ectm/kennisuitwisseling/techmed-events/hacking-health/. Voor vragen, neem contact op via: techmed-events@utwente.nl

 

Tot 29 juni!

lees meer